Om AEG

Powering professionals since 1898
 

AEG POWER TOOLS lover å dra nytte av sin arv og levere høy ytelse og innovative verktøy for profesjonelle håndverkere i dag og i fremtiden.

Siden begynnelsen har AEG POWER TOOLS vært ledende i utviklingen av nye produkter. Ved å introdusere den første transportable bormaskinen i 1898 har bærbare verktøy blitt en del av hverdagen. Over 100 år senere tilbyr AEG fortsatt den profesjonelle brukerne innovative og kraftige løsninger.… PROUD PAST… EXCITING FUTURE…

 
EN LEGENDE INNEN ELVERKTØY
 
TTI sitt oppkjøp av Atlas Copco elektroverktøy i 2005 førte ikke én, men to verdensledende grupper i elektroverktøy sammen. Sammen med Milwaukee ga AEG TTI, en global anerkjennelse av kraftige produkter med sterk appell for profesjonelle håndverkere. Merkets tyske arv og lange historie av innovative produkter og design har bidratt til å øke TTI sin globale tilstedeværelse, spesielt i Europa. TTI investerer og strategisk reposisjonerer AEG fra Do-It-Yourself markedet tilbake til det profesjonelle markedet der det hele startet.

 
INDUSTRIALISERING

Historien om Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft (General Electric Company), bedre kjent som AEG strekker seg tilbake 120 år og omfatter ikke bare et banebrytende elektrisk verktøy og teknikker, men også industriell design i samarbeid med den tyske designeren Peter Behrens. Opprinnelig grunnlagt Deutsche Edison-Gesellschaft (DEG) i 1883, men i 1887 skiftet selskapet navn til AEG. Selskapets grunnlegger Emil Rathenau (1838-1915) var en aktiv forkjemper for produktivitet og var en av de første til å innføre samlebåndsproduksjon i Tyskland. Han var en mann som jobbet 15 timer i døgnet og drev selskapet fremover i elektronikkbransjen og effektiviserte den industrielle prosessen. Mens det første produktet merket med AEG logo var elektriske lyspærer, undersøkte selskapet også mulighetene inne andre bruksområder som også benytter elektrisitet. På slutten av 1900-tallet, ble Tyskland industrialisert - kull, jern og stålproduksjon begynte å konkurrere med Storbritannia, den tidlige industrilederen. Skipsbygging blomstret og den prestisjetunge bilindustrien kom i gang.

Med industrialiseringen kom behovet for bedre verktøy for å produsere båter, biler og maskiner. Den økte interessen for elektronikk førte til økt produksjon av elektriske produkter og i 1898 produserte AEG den første transportable bormaskin. Den veide 7,5 kg og var i stand til å bore hull opp til 6 mm i stål. Å presenterer mobilitet til en verden av industriell sammensetning viste seg å være en vellykket innovasjon. I begynnelsen av det nye århundret, hadde AEG blitt globale selgere med overlegen kvalitet på elektroverktøy for profesjonell bruk i konstruksjon, trearbeid og industriell.
 

UTVIKLET IDENTITET 

AEG var ikke bare ledende aktør innen den type produkter de produserte, men også en leder innen teknologi. I 1907 ansatte selskapet  Peter Behrens (1868-1940) som kunstnerisk konsulent for et vellykket samarbeid med AEG markedsføringsmateriell. Behrens var en av de mest innflytelsesrike kreative hjerner i sin tid - en ledende innovatør innen maleri, grafisk design og arkitektur, hvis arbeid har fortsatt å ekko gjennom generasjoner til dags dato. Blant de mange som han inspirerte var Walter Gropius, grunnleggeren av Bauhaus skolen og den sveitsiske designeren og arkitekten Le Corbusier. Behrens arbeidet med AEG i syv år. Han hadde han et bredt mandat rundt produktdesign, reklamemateriell og nyskapende fabrikkbygninger som AEG Turbine i Berlin, laget av eksponert stål, betong og en gardinvegg av glass. Blant de revolusjonerende konsepter som Behrens innførte under hans arbeid med AEG var at form og funksjon var viktig som en måte å appellere til kunder "Design handler ikke om å dekorere funksjonelle former - det handler om å skape former som er i tråd med karakter av objektet og visnings teknikker med fordel. " Et sentralt element var AEG sin logo som gikk gjennom flere utviklinger ifølge Behrens.

Den nye designen ble konsentrert med kombinasjonen av design, konstruksjon, antikke skrifter, rene linjer og en geometrisk form. Basert på konseptet og hans arbeid kan Behrens utvikle en helhetlig strategi som førte til en identifiserbar titt på alt fra produkt, materialer og bygninger knyttet til AEG. Opprettelsen av en slik enhetlig bedriftens identitet var enestående på den tiden.


INNOVATIV TEKNOLOGI 

Selskapet ble anerkjent for kombinasjonen av teknologi og design som førte til gjennombrudd for varig effektivitet kom med utviklingen av elektroverktøy. I 1908 produserte AEG den første transportable bormaskinen med pistolgrep, et design som ga brukerne større fleksibilitet og er fortsatt blant de mest populære av denne type verktøy. Videre fremdrift kom da bormaskiner med hastighetskontroll ble innført på 1920-tallet. På begynnelsen av 1930-tallet, ble produksjonskapasiteten stor nok og en egen verktøyfabrikk ble etablert i Winnenden, Tyskland, i nærheten av Stuttgart. Området rundt Stuttgart var på denne tiden et teknologisk senter for Tysklands bransjeledere - inkludert Daimler, Mercedes-Benz og Porsche. Mens elektroverktøyprodusenter som Fein og Metabo også var i området.

Selskapet produserte den første dobbeltisolerte elektriske bormaskinen som beskyttet brukerne mot elektrisk støt. AEG lanserte sin første hammer, EH 200, rett slipemaskiner er og deretter slipemaskiner. AEG sitt grunnleggende prinsipp ble utviklet av ledelsen "Kontinuerlig utvikling av innovativ teknologi for intelligente løsninger som betjener industri og profesjonelle håndverkere." Under andre verdenskrig mistet selskapet de fleste av sine produksjonsanlegg, men produksjonen ble trukket tilbake til Vest-Tyskland, inkludert Stuttgart. Den tyske gjenoppbygging etter andre verdenskrig innebar en eksplosjon av nybygging og investering mellom1960-1970. De innovative slagbormaskiner ble lansert som igjen forsterket AEG ledende posisjon i segmentet. En ny ultramoderne anlegg ble åpnet i Winnenden med kapasitet på 20.000 verktøy per dag for å øke produksjonskapasiteten.


AEG begynte å slite med finansuro og sterk konkurranse som førte til AEG Elektroverktøy ble en del av Atlas Copco-gruppen i 1991 (AEG som en produksjonsbedrift oppløst i 1996). AEG fortsatte å produsere verdensklasse innovasjoner. AEG FIXTEC teknologi for stikksager opprettet en rask endring av tilbehør, multi-hammer 3000 Super X2 sette selskapet i en ledende posisjon innenfor klassen av borhammre med to hastigheter. Som en hyllest til 100 års jubileet skapte selskapet en serie i gull i 1998. I 2003 AEG tilbyr mer enn 100 kraftige verktøy og et sortiment på over 2500 tilbehørartikler.
 

NYTT FOKUS MED TTI

En dynamisk arv og fokus på kvalitet og ytelse gjorde AEG til en passende merkevare for TTI da de kjøpte det fra Atlas Copco i 2005. Merkets tyske arv og lange historie av innovative produkter og design har bidratt til å øke TTI sin globale tilstedeværelse, spesielt i Europa. Før AEG POWER TOOLS ble en del av TTI var varemerker leder innen gjør-det-selv markedet, men har siden TTI sin overtagelse skiftet retning mot det profesjonelle markedet. I 2006 utvidet AEG verktøy sortimentet mens distrubutionen hele verden utvidet. I 2009 skiftet selskapet farge til oransje, sammen med produktutvikling viser en synergistisk stategi.

Kraft og personlighet ble understreket sammen med et fokus på kvalitet og verktøy som tilbyr topp ytelse samtidig med å være designet for å være enkle i bruk. Nye produkter inkluderer den inovative 12V kompaktserienav ergonomisk avanserte verktøy som er basert rundt litium-ion-batteriplatformen, og den kraftige 18V serien for håndverkere; Et revitalisert trearbeidsortiment; og nye to kilos SDS pluss hammere. Gjennom en kombinasjon av design, lederskap og teknologisk kompetanse, form og funksjon, HAR AEG POWERTOOLS etablert en innflytelsesrik tilstedeværelse og et rykte for innovasjon og solid ytelse under de mest krevende forhold.

Kraft og personlighet ble vektlagt sammen med fokus på kvalitet som genererer høy ytelse, mens verktøyene skal være enkle å kjøpe og bruke. Blant produkteme med oppdatert design finner vi 12V og 18V serien med ergonomiske verktøy og Lithium-batteri. Gjennom en historisk kombinasjon av design, ledelse, teknisk, form og funksjon har AEG POWER TOOLS en innflytelsesrik tilstedeværelse og et rykte for innovasjon og ytelse.

TTI har vist et vellykket lederskap sikrer arbeidet mot ytterligere banebrytende prestasjoner. Og dette vil sikre at AEG POWER TOOLS fortsetter sin viktige rolle
“Powering professionals since 1898”.